Διατροφή χαμηλής χοληστερόλης, χαμηλών κορεσμένων λιπαρών
Η χοληστερόλη είναι μια ουσία μαλακή, σαν κερί, την οποία χρειάζεται το σώμα για καλή λειτουργία της υγείας και του μυαλού.Παρόλαυτά η μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης στο αίμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα επηρεάζονται από το κορεσμένο λίπος, τα trans λίπη και τη χοληστερόλη στο φαγητό καθώς και τη χοληστερόλη που δημιουργείται στο συκώτι.
Τα αποξηραμένα φρούτα κάνουν καλό.
Πολλές φορές οι καταναλωτές βρίσκονται σε δύσκολη θέση επειδή η ανάγνωση των ετικετών διατροφικής επισήμανσης πάνω στα προϊόντα κατανάλωσης απαιτεί PhD στη βιοχημεία! Ορίστε μια συμβουλή: Όσο λιγότερα συστατικά αναγράφονται πάνω στις ετικέτες, τόσο λιγότερο επεξεργασμένο είναι το τρόφιμο. Όταν αγοράζετε αποξηραμένα φρούτα,
Τυριά
Τα περισσότερα τυριά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος οπότε θα πρέπει να προσέχετε την ποσότητα και τον τύπο τυριού που καταναλώνετε.
|