Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Τυριά


Τα περισσότερα τυριά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος οπότε θα πρέπει να προσέχετε την ποσότητα και τον τύπο τυριού που καταναλώνετε.
Παρόλα αυτά αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου γι αυτό είναι απαραίτητα στη διατροφή μας.Οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πρόσληψη λίπους από τα τυριά που καταναλώνετε:
- Προτιμάτε τυριά που περιέχουν χαμηλή περιεκτικότητα λίπους π.χ. τυρί Cottage, κατίκι, τυρί χαμηλών λιπαρών, ricotta, Brie κτλ.
- Τα τυριά που ενδείκνυνται για χορτοφάγους (π.χ. τυρί σόγιας) δεν περιέχουν χαμηλότερο ποσοστό λίπους από τα υπόλοιπα τυριά.
- Περιορίστε τα σκληρά τυριά σε μικρές ποσότητες (περίπου 30-60 γραμμάρια) μια με δύο φορές την εβδομάδα.
- Εάν καθημερινά καταναλώνεται τυρί προσπαθήστε η μερίδα να μην ξεπερνάει σε μέγεθος το ένα σπιρτόκουτο.

 

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet

 

 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!