Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Καρπούζι για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή!

Σε όλους αρέσει το καρπούζι για διάφορους λόγους, είτε γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες Α και C, λυκοπένιο), είτε γιατί είναι χαμηλό σε θερμίδες, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό της σύστασής του είναι κυρίως νερό. Όμως σύμφωνα με μια νέα έρευνα πολλοί θα το αγαπήσουν και για έναν άλλο λόγο.

 




Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Fruit and Vegetable Improvement Center, του Πανεπιστημίου A&M's του Τέξας ένα συστατικό που περιέχετε στο καρπούζι μπορεί να οδηγήσει σε μέγιστα επίπεδα του νιτρικού οξειδίου του σώματος, προκαλώντας χαλάρωση στα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να αυξάνετε η ροή του αίματος - παρόμοιες επιδράσεις με εκείνες του διάσημου «μπλε» χαπιού. Η κιτρουλίνη, λοιπόν όπου βρίσκεται κυρίως στην φλούδα του καρπουζιού, μετατρέπετε στο αμινοξύ αργινίνη, προκαλώντας έτσι πολλά οφέλη στο κυκλοφορικό σύστημα.




Βέβαια προτού καταναλώσετε όλα τα καρπούζια τις αγοράς, μάθετε, ότι θα πρέπει να καταναλώσετε περίπου έξι κούπες καρπούζι πριν δείτε, κάποια επίδραση. Με το καρπούζι όμως να αποτελείτε, κυρίως από νερό, είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί παράλληλα και η διούρηση σας.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι η κιτρουλίνη μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη και για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Επίσης η κιτρουλίνη υπάρχει και σε άλλα τρόφιμα όπως το πεπόνι και τo αγγούρι, αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

 

Από τον

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet 

 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!