Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και διατροφή


Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο να ικανοποιείτε τις διατροφικές σας ανάγκες και απαιτήσεις, και να έχετε κατά νου ότι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το πιο σημαντικό στοιχείο ώστε να μπορέσετε να καταπολεματε τις διάφορες ασθένειες.


• Οι τροφές που είναι γνωστό ότι βοηθούν στη τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος περιλαμβάνουν αβοκάντο, καρότα, πιπεριές, ακτινίδια, ψάρια πλούσια σε λιπαρά, οστρακοειδή, γαρίδες, σπόρους κολοκύθας, μανιτάρια της ποικιλίας shiitake και maitake, σουσάμι, και καρύδια Βραζιλίας.
Αυξήστε τη κατανάλωση σε φρέσκα φρούτα, σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι, κίτρινα και βαθύ πορτοκαλί λαχανικά, όπως καρότα, κολοκύθες, και γιαμ, φακές, φασόλια, σπόρους, καρύδια και ολικής αλέσεως σιτηρά, συμπεριλαμβανομένων μαύρου ρυζιού και κεχριού.
Καταναλώστε άφθονους φρέσκους χυμούς. «Πράσινα ποτά» που φτιάχνονται από φύλλωδη χόρτα όπως λάχανο, σπανάκι, παντζάρια και καρότα, θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση. Συνιστάται επίσης η προσθήκη σκόρδου και κρεμμύδιων.
Πίνετε αποσταγμένο νερό στον ατμό (όχι νερό της βρύσης), και πολλά ποτήρια υγρών ημερησίως -οκτώ ή και περισσότερα ποτήρια -για να καθαρίζονται οι τοξίνες από το σώμα. Όλα τα κύτταρα και ζωτικά συστήματα του οργανισμού έχουν ανάγκη από νερό. Πίνετε άφθονο νερό, ακόμη και αν δεν είστε διψασμένοι. Τα όργανα, και ειδικότερα ο εγκέφαλος,αφυδατώνονται πολύ πριν η δίψα αναπτύχθει.
Τρώτε παπάγια (συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους σπόρους της), και φρέσκο ανανά. Οι τροφές αυτές είναι καλές πηγές πρωτεολυτικών ενζύμων, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ορθή πέψη των τροφίμων και την αφομοίωση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.
Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας acidophilus. Το acidophilus βοηθά την ανασύσταση των φιλικών βακτηρίων που καταστρέφονται από τα αντιβιοτικά.
Συμπεριλάβετε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες στη διατροφή σας (π.χ., πρωτεΐνες ορού γάλακτος, σόγιας και αυγών).
Αποφύγετε όλα τα τρόφιμα που φέρουν τον κίνδυνο να περιέχουν βακτήρια τροφικής δηλητηρίασης
Αποφύγετε αλάτι, μπέικον, λουκάνικα, προϊόντα σε άλμη, πατάτες τηγανητές, αναψυκτικά, κρέατα και τυριά κολατσιού, αλκοόλ, καφεΐνη, και συμπυκνωμένες πηγές ζάχαρης-τα τρόφιμα αυτά μπορούν να μειώσουν τα φυσικά επίπεδα άμυνας.
Αποφύγετε τα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet


 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!