Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Μόλυνση Κύστης και διατροφή

 

Πίνετε άφθονα υγρά, ιδιαίτερα χυμό cranberry. Πίνετε καθημερινά επτά με οκτώ 8 ποτήρια νερό. Αυτό είναι εξαιρετικά επωφελές για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Αποσταγμένο νερό στον ατμό είναι προτιμότερο από το νερό της βρύσης.


Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σκόρδο και κρεμμύδια λόγω της έντονης αντιμικροβιακή τους δράση και την συμβολή τους στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

• Ακόμη συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σέλινο, μαϊντανό, και καρπούζι. Τα τρόφιμα αυτά λειτουργούν ως φυσικά διουρητικά και καθαριστικά. Χυμός ή απόσταγμα από σέλινο και μαϊντανό μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, ή ακόμα και να παρασκευαστούν στο σπίτι εάν διαθέτετε ένα αποχυμωτή.

Αποφεύγετε τα εσπεριδοειδή, κατά τη διάρκεια μιας ενεργής λοίμωξης, διότι παράγουν αλκαλικά ούρα που ενισχύουν την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Μείνετε μακριά από το αλκοόλ, τη καφεΐνη, τα ανθρακούχα ποτά, τον καφέ, τη σοκολάτα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, και τα απλά Σαχάρα κατά τη διάρκεια μιας ενεργής λοίμωξης.



 

 

 

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet


 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!