Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Μύθοι για τα χάπια αδυνατίσματος

Οποιοσδήποτε έχει κάνει δίαιτα, σε κάποια φάση θα ευχόταν να υπάρχει ένα μαγικό χάπι που θα τον βοηθούσε να αδυνατίσει.Πολλοί έχουν δώσει αρκετά λεφτά σε υποτιθέμενες λύσεις αναφορικά με το αδυνάτισμα. Το αποτέλεσμα είναι το συνηθισμένο: χάσιμο χρημάτων και χρόνου χωρίς αποτέλεσμα. Ακολουθούν 5 μύθοι για τα χάπια αδυνατίσματος:


-Πρώτος Μύθος: Υπάρχει ένα γρήγορος και εύκολος τρόπος για να χάσετε κιλά. Απλά πρέπει να βρείτε το σωστό προϊόν - χάπι αδυνατίσματος. Θα χάσετε πολλά κιλά μέσα σε μια εβδομάδα.

-Η πραγματικότητα: Ανεξαρτήτως τιμής και υποσχέσεων των προϊόντων, κανένα προϊόν δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βασικούς κανόνες για σωστό αδυνάτισμα: ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Εάν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που «καίτε» τότε τα κιλά θα «ανέβουν». Απλά θα σκέφτεστε ότι σπαταλήσατε τα λεφτά σας. Από την άλλη, εάν ξοδέψετε τα λεφτά σας σε έξυπνες επιλογές τροφίμων και σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής ( www.youdiet.gr ) ή ασκήσεων ( www.youdiet.gr ) όπως αερόμπικ ή γυμναστήριο, τότε θα «καίτε» περισσότερες θερμίδες από αυτές που θα καταναλώνετε. Η ζυγαριά θα δείχνει ότι χάσατε κιλά και τα ρούχα σας δεν θα σας στενεύουν πια.


-Δεύτερος Μύθος: Το Hoodia είναι η νέα λύση που θα εξαφανίσει την πείνα σας και θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γρήγορα και χωρίς πόνο.

-Η πραγματικότητα: Παρόλο που δεν υπάρχουν γνωστές προφυλάξεις μέχρι σήμερα σχετικά με τη χρήση Hoodia , το συμπλήρωμα αυτό «δεν είναι θερμογεννετικό οπότε δεν επιταχύνει το μεταβολισμό. Απλά μειώνει την όρεξη» όπως έχουν δείξει αρκετές μελέτες. «Λειτουργεί αλλά δεν είναι θαυματουργό. Μειώνει την όρεξη αλλά δεν την εξαφανίζει. Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν τι αγοράζουν».


-Τρίτος Μύθος: Το συζυγές λυνελαϊκό οξύ ( CLA ) εξαφανίζει το λίπος από το σώμα, ειδικά γύρω από το στομάχι, και βοηθάει στο γρήγορο και εύκολο αδυνάτισμα.

-Η πραγματικότητα: Παρόλες τις διαφημίσεις που εγγυώνται χάσιμο βάρους με τη λήψη CLA , αυτό το συμπλήρωμα «δεν έχει αποδεικτικά ότι μπορεί να επιτύχει όσα υπόσχεται» σύμφωνα με έρευνες. «Είναι ένα τριγλυκερίδιο που μπορεί να βοηθήσει το μεταβολισμό και το κάψιμο του λίπους στις περιοχές γύρω από την περιφέρεια. Όμως δεν έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στο χάσιμο βάρους»


-Τέταρτος Μύθος: Τα ποτά με επιπλέον καφεΐνη που υπόσχονται να σας γεμίσουν με ενέργεια θα σας τονώσουν και θα μπορείτε να αντεπεξέλθετε ακόμα και στην πιο δύσκολη δουλειά - και η επιπλέον καφεΐνη είναι απόλυτα ασφαλής.

-Η πραγματικότητα: Διαβάστε παρακάτω πριν ξαναπιείτε από αυτά τα ροφήματα. «Δεν συνίσταται στους ανθρώπους να παίρνουν καφεΐνη με αυτό τον τρόπο» επισημαίνει ο καθηγητής Dr . Pescatore . Ειδικότερα, «όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές αρρυθμίες, προβλήματα με τις βαλβίδες της καρδιάς, έγκυες γυναίκες, νοσηλευόμενες γυναίκες και διαβητικοί θα πρέπει να αποφεύγουν αυτά τα ροφήματα».


-Πέμπτος Μύθος: Το χρώμιο και η καρνιτίνη είναι πολύ δυνατά συμπληρώματα για όσους κάνουν δίαιτα. Επιταχύνουν το μεταβολισμό και «καίνε» το συσσωρευμένο λίπος γρήγορα και εύκολα.

-Η πραγματικότητα: Το χρώμιο «βοηθάει στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα» δείχνουν έρευνες. Παρόλα αυτά η καρνιτίνη δεν βοηθάει στην « καύση » του συσσωρευμένου λίπους.

Αναφορικά με τα χάπια αδυνατίσματος, δεν συνιστώνται, σε αντίθεση με ένα πρόγραμμα ισορρημένης διατροφής. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να χάνουν βάρος ελέγχοντας τις τροφές που τρώνε.

Εγγραφείτε σήμερα σε ένα από τα 10 προγράμματα που σας προσφέρει το youdiet και ξεκινήστε μια νέα αρχή. Έτσι απλά, με 2 κλίκ.  Χάστε 5 κιλά σε 5 εβδομάδες με μόνο 2,99 euro την εβδομάδα !

 


( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet

 

 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!