Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Πληροφορίες για τη λακτόζη

 

Η λακτόζη είναι το φυσικό σάκχαρο που υπάρχει στο γάλα.Έτσι ένα πρόγραμμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη περιλαμβάνει τον ολικό αποκλεισμό του γάλακτος και των περισσότερων προϊόντων του.Το γάλα και τα προϊόντα του μπορεί να είναι ήδη συστατικά σε πολλά τυποποιημένα φαγητά που δεν είναι πάντα εμφανή. Πάντα θα πρέπει να ελέγχετε τις ετικέτες διατροφικής επισήμανσης των προϊόντων για παράγωγα γάλακτος.

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια πηγή ασβεστίου και για το λόγο αυτό πρέπει πάντα να προτιμάτε κάποιο υποκατάστατο το οποίο είναι ενισχυμένο με ασβέστιο (π.χ. γάλα σόγιας ενισχυμένο με ασβέστιο). Συζητήστε με τον ιατρό σας για το εάν χρειάζεται να πάρετε ταμπλέτες ασβεστίου.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet
 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!