Εγγραφή στο Newsletter!
logo_wide

PostHeaderIcon Γενικά για τη στάση του σώματος


Η μηχανική του σώματος αποτελεί την εφαρμογή των νόμων της φυσικής στο ανθρώπινο σώμα. Τα οστά του σώματος δρουν ως μοχλοί ή απλές μηχανές ενώ οι μύες παρέχουν την δύναμη για την κίνησή τους. Γι' αυτό το λόγο, οι νόμοι της μηχανικής μπορούν να εφαρμοστούν στο σώμα ώστε να βοηθήσουν στην εκτέλεση περισσότερης και καλύτερης εργασίας με λιγότερη ενέργεια, αποφεύγοντας τραυματισμούς.
Η σωστή στάση επιτρέπει στα μέρη του σώματος να βρίσκονται σε ισορροπία. Αν ένα μέρος του σώματος δεν είναι ευθυγραμμισμένο, άλλα θα το αντικαταστήσουν, αυξάνοντας έτσι τη φόρτιση στους μυς, τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις.
Παραδείγματος χάρη αν η κοιλιά εξωθείται, η λεκάνη μπορεί να κλίσει προς τα εμπρός αυξάνοντας τη φόρτιση στο κάτω τμήμα της ράχης. Η χρόνια φόρτιση λόγο κακής ευθυγράμμισης παράγει χειρότερη στάση, περαιτέρω αύξηση της φόρτισης, πόνο και πιθανές παραμορφώσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Η διατήρηση της σωστής ευθυγράμμισης απαιτεί ισορροπία ανάμεσα στην ευλυγισία και τη δύναμη των μυών που στηρίζουν τον κορμό.
Εκτός από τα προβλήματα ευθυγράμμισης του σώματος, κληρονομικές και συγγενείς παθήσεις καθώς και ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν κακή στάση του σώματος. Π.χ.: ακατάλληλα παπούτσια, μη εργονομικά έπιπλα, η χρόνια κόπωση, συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα προσωπικότητας, κακές συνθήκες εργασίας ή ακατάλληλο περιβάλλον εργασίας, έλλειψη ευρωστίας λόγο αδράνειας, ελλιπής γνώση γύρω από τη στάση του σώματος, μυϊκή ανισορροπία.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από την YouDiet Fitness Team

 

 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!