Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Κοτόπουλο με μπύρα

Κοτόπουλο με μπύρα
Τι έχουμε:
2 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 150 γραμ. το ένα)
1-1 1/2 κουτάκια μπύρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κλωναράκια μαϊντανό
1 καρότο
8 κουταλιές ρύζι ολικής αλέσεως
2 κουταλιές λάδι ελιάς
στη μύτη από το κουταλάκι κορν φλάουερ
στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
πιπέρι

Συνοδεύουμε με:
σαλάτα


Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με  απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Καθαρίζουμε το καρότο, το πλένουμε και το κόβουμε σε ροδέλες.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το καρότο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.

Κατόπιν ρίχνουμε τη μπύρα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-35 λεπτά, έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγη μπύρα ακόμα.

Βγάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μία πιατέλα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουερ διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι  νερό, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά, έως ότου δέσει η σάλτσα μπύρας.

Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για περίπου 12-14 λεπτά, το στραγγίζουμε.

Σερβίρουμε 1 φιλέτο κοτόπουλο σε κάθε άτομο με 1 φλιτζάνι ρύζι, το οποίο περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα μπύρας. Συνοδεύουμε με σαλάτα.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet