Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Φθινοπωρινή τονωτική σούπα με ρεβύθια

Το φθινόπωρο έφθασε, ο καιρός έχει αρχίσει και κρυώνει και οι υποχρεώσεις μετά τη θερινή ανάπαυλα είναι αυξημένες. Είναι ώρα για ανεφοδιασμό δυνάμεων, με τονωτικά, ενδυναμωτικά πιάτα που θα βοηθήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας, γονείς και παιδιά, να μπουν δυναμικά στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Για σήμερα προτείνουμε μια τονωτική, φθινοπωρινή και νοστιμότατη ρεβυθόσουπα.

 

Υλικά:
- 1 κούπα ρεθύθια, μουσκεμένα αποβραδίς σε 3 κούπες χλιαρό νερό.
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
- 1 σέλινο ολόκληρο ψιλοκομμένο.
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού.
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαίντανο.
- Μία πρέζα safran.
- Μία πρέζα αλάτι & πιπέρι.

Βράζουμε τα ρεβύθια στο ίδιο νερό που μούλιασαν για περίπου μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ σωτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο, ξεκινώντας από το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αλάτι και μικρή ποσότητα χλιαρού νερού και αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το safran στα ρεβύθια και στο τέλος τα λαχανικά. Βράζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κόλιανδρο και τον μαίντανό λίγο πριν σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!

 

Πηγή: Macrobiotic Living