Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Μέτρηση θερμίδων: Ένα από τα μυστικά για την μόνιμη απώλεια βάρους.

Σας κουράζει να μετράτε θερμίδες; Τελευταία καταναλώνετε τροφές χαμηλές σε λιπαρά; Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, δεν έχει σημασία τί είδους διατροφή ακολουθείτε, αυτό που μετράει είναι να ελέγχετε τις ποσότητες που καταναλώνετε, δηλαδή τις θερμίδες σας.

Η μελέτη παρακολούθησε πάνω από 800 υπέρβαρους ενήλικες οι οποίοι ακολουθούσαν ένα  από  τέσσερα διαφορετικά διατροφικά προγράμματα  από τα οποία  το καθένα είχε υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεϊνες σε διαφορετικές ποσότητες. Τα διατροφικά προγράμματα αυτά βασίζονταν στις αρχές της  μεσογειακής διατροφής.

 

 

Για πάνω από δύο χρόνια οι συμμετέχοντες σε κάθε ομάδα έβλεπαν παρόμοια αποτελέσματα απώλειας βάρους, άσχετα αν η διατροφή τους βασιζόταν σε ποσότητες υδατανθράκων, λιπών ή πρωτεϊνών. Σε έξι μήνες, οι συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο όρο 7,5 κιλά και διατήρησαν κατά μέσο όρο 4,5 κιλά κατά τη διάρκεια των δύο ετών.

Οι ερευνητές αποδίδουν τα παρόμοια αποτελέσματα στο γεγονός ότι όλοι τους κατανάλωναν λίγες θερμίδες. Στα διατροφικά προγράμματα χρησιμοποιούνταν οι ίδιες βαθμίδες θερμιδων (1,200 – 2,400 θερμίδες την ημέρα, ανάλογα με το άτομο).

Τί σημαίνει αυτό για σας; Αυτό που μετράει είναι οι θερμίδες, άσχετα από το πώς τις λαμβάνετε. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε ό,τι θέλετε και ότι δεν πρέπει να εστιάζετε μόνο στις θερμίδες όσον αφορά τη διατροφή σας.

Μπορείτε να καταναλώσετε την σωστή ποσότητα θερμίδων για την απώλεια βάρους παράλληλα με την κατανάλωση σωστού συνδυασμού υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών, εστιάζοντας στο να περιλαμβάνονται τροφές όπως ολικής αλέσεως, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά. Δεν είναι υγιεινό να καταναλώνετε τις απαιτούμενες θερμίδες μόνο από τροφές με λίγες θερμίδες και χαμηλής διατροφικής αξίας, πρέπει να είστε σίγουροι ότι οι τροφές που καταναλώνετε είναι πλούσιες σε διατροφικά συστατικά.

Παρακάτω ακολουθούν  τρεις συμβουλές για να χάσετε μόνιμα  τα ανεπιθύμητα κιλά:

  1. Ακολουθήστε μία διατροφή που να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Αντί να ακολουθείτε την πιο μοντέρνα διατροφή, επιλέξτε ένα πρόγραμμα στο οποίο θα μπορείτε να παραμείνετε. Το να βρείτε ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει στις ανάγκες σας, είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να βρείτε ένα πρόγραμμα που σας ταιριάζει, ένα που θα σας αρέσει και που θα περιλαμβάνει όλες τις τροφές που σας αρέσουν. Με το να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα μόνο για να χάσετε βάρος – ένα που δεν ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας – μπορεί να αποβεί ακόμα πιο δύσκολο μακροπρόθεσμα και στην πραγματικότητα δεν σας μαθαίνει πώς να τρώτε σωστά.
  2. Κρατείστε ημερολόγιο φαγητού. Μία από τις πιο μεγάλες έρευνες που αφορούσε στην απώλεια βάρους κατέληξε στο ότι ένα ημερολόγιο φαγητού μπορεί να διπλασιάσει τα αποτελέσματα απώλειας βάρους  σας. Με το να θυμάστε επακριβώς τι έχετε φάει – συμπεριλαμβανομένων και των σνάκς – γίνεστε πιο υπεύθυνοι. Επίσης, σας δίνει την ευκαιρία να δείτε τι έχετε φάει κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του γλυκού που ίσως να είχατε ξεχάσει.
  3. Σιγουρευτείτε ότι έχετε σωστή υποστήριξη. Οι συμμετέχοντες που λάμβαναν τακτικά συμβουλές και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της έρευνας έχασαν περισσότερο βάρος από αυτούς που δεν λάμβαναν.

 

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet

 

Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι  πολλές και πολύπλοκες.  Γι’ αυτό το youdiet κάνει τη διαδικασία απώλειας βάρους εύκολη με το να προσφέρει διατροφικά προγράμματα τα οποία υπολογίζουν το μέτρημα για σας. Όλα τα προγράμματα του youdiet είναι “έξυπνα” όσον αφορά τις θερμίδες, ελέγχουν τις μερίδες και περιλαμβάνουν τη σωστή ισορροπία προκειμένου να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας. Για το κάθε γεύμα υπολογίζονται η μερίδα και οι θερμίδες που χρειάζεστε όπως αυτές ορίζονται από το προσωπικό σας προφίλ. Εάν δεν έχετε το χρόνο να κάτσετε να γράψετε, αφήστε το youdiet να το κάνει για σας. Με τα προγράμματά μας, γνωρίζετε ακριβώς τι φάγατε μέσα στην ημέρα – δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Τα μέλη του youdiet λαμβανουν τακτικά συμβουλές και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τους. Η πιο επιτυχημένη ομάδα μας έχασε κατά μέσο όρο σχεδόν 6 κιλά σε 4 εβδομάδες.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε ότι οι θερμίδες είναι το μυστικό για την απώλεια βάρους, γιατί δεν ξεκινάτε να φτάσετε στο στόχο σας;

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς το youdiet κάνει την απώλεια βάρους  πιο εύκολη!

 

 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!