Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Βασίλης Πρωτογέρου

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 6-6-69
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΑΘΗΝΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Β. ΛΑΣΚΟΥ 32, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΑΘΗΝΑ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: 496 ΓΣΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, 487 ΤΔΒ/ΓΕΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ: Λέκτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, υπευθυνος Ανδρολογικού ιατρείου Αττικού Νοσοκομείου, συνεργάτης Ουρολογικής Κλινικής Ιασω General.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

1. Εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, τίτλοι σπουδών
-Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή Αθηνών (1995).
-Ειδίκευση στην Ουρολογία στη Β΄Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική,
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Απόκτηση τίτλου ειδικότητας το 2003.
-Απόκτηση τίτλου Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής το 2002 (Βαθμός: Άριστα).
-Λήψη άδεια εκτέλεσης υπερήχων του ουροποιητικού το 2003.
-Fellow of European Board of Urology (FEBU): 2004.
-Μετεκπαίδευση στην Αγγλία (Guy΄s and Middlesex Hospitals, London και West Wales General Hospital, Wales): 2004.

2. Διδακτικό έργο
Εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής για το χρονικό διάστημα 1999-2002 στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Β΄Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής. 2003-2005 Εκπαίδευση φοιτητών στο Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής. 2007- Εκπαίδευση φοιτητών ως Λέκτορας Περιγραφικής Ανατομικής.

3. Κλινικό/ Εργαστηριακό έργο
Ειδικεύτηκα στην Ουρολογία στην Β΄Πανεπιστημιακή Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου κατά την περίοδο Ιούλιος 1999 έως Ιούλιος 2003. Στο ίδιο χρονικό διάστημα συμμετείχα στις εργασίες και τα χειρουργεία της Λαπαροσκοπικής Μονάδας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων και Χειρ/κής Νεφροπαθών του Λαϊκού Νοσοκομείου, της Γυναικολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου και της Παιδοουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία. Κατά την περίοδο της Ειδίκευσης μου στην Ουρολογία διατέλεσα υπεύθυνος του εξωτερικού ουρολογικού ιατρείου, συμμετείχα ενεργά στη λειτουργία των ειδικών ιατρείων της κλινικής. Εκπαιδεύτηκα στην υπερηχοτομογραφία του ουροποιητικού συστήματος και απόκτησα επίσημη Άδειας Εκτέλεσης Υπερήχων στα όργανα του Ουροποιητικού Συστήματος από το Υπουργείο Υγείας.
Οργάνωσα μελέτη της Επίδρασης της Λιθοτριψίας στην Αρτηριακή Πίεση με τη συνεργασία της Μονάδας Λιθοτριψίας Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής και του Υπερτασικού Ιατρείου της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΓΝΑ Αλεξάνδρα)
Από τον Οκτώβριο του 2003 μέχρι τον Ιανουάριο του 2004 εργάστηκα σαν Επιμελητής του Ουρολογικού τμήματος της Ιδιωτικής Κλινικής «ΙΑΣΩ General».
Από τον Ιανουάριο του 2004 ως Οκτώβριος 2004 Clinical Fellow in Urology, Guy΄s Hospital, London και Clinical Fellow in Andrology, Institute of Urology and Nephrology, Middlesex Hospital, London όπου συμμετείχα ενεργά στα ιατρεία (γενικής ουρολογίας, καρκίνου του προστάτη, γενικής ανδρολογίας, ανικανότητας, υπογονιμότητας) και στα χειρουργεία ( γενικής ουρολογίας, εφαρμογή του Holmium laser για τη θεραπεία της ΚΥΠ, στη βραχυθεραπεία του καρκίνου του προστάτη, στη χρήση του εύκαμπτου ουρητηροσκοπίου για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, στη λαπαροσκοπική και στη ρομποτική λαπαροσκοπική χειρουργική, στην τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων, σε μεγάλο φάσμα ανδρολογικών επεμβάσεων (Nesbit, Lue, Y-V plasty με διατομή του κρεμαστήρα συνδέσμου του πέους, επανασυρραφή του σπερματικού πόρου με χρήση μικροσκοπίου κ.α. καθώς και σε τεχνικές phaloplasty (radial artery και pubic).)
Από τον Οκτώβριο του 2004 ως Δεκέμβριο 2004 Registrar in Urology στο West Wales General Hospital, Wales όπου συμμετείχα ενεργά στα ιατρεία και στα χειρουργεία.
Κατά τη χρονική περίοδο 2003-2005 είχα συνεργασία με το Εργαστήριο της Περιγραφικής με συμμετοχή στη διδασκαλία και στην Αίθουσα Ανατομών.
Από 2007 εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής ως Λέκτορας Περιγραφικής Ανατομικής

4. Νοσοκομειακές και Πανεπιστημιακές θέσεις
- Οκτώβριος 2003-Ιανουαριος 2004: Συνεργάτης Ουρολογικού τμήματος «ΙΑΣΩ General».
- Ιανουάριος 2004-Οκτώβριος 2004: Clinical Fellow in Urology, Guy΄s Hospital και Clinical Fellow in Andrology, Institute of Urology and Nephrology, Middlesex Hospital, London.
-Οκτώβριος 2004- Δεκέμβριος 2004: Registrar in Urology West Wales General Hospital, Carmarthen.
-Ιανουάριος 2005-Απρίλιος 2007: Συνεργάτης Ουρολογικής Κλινικής Ιασω General συνεργάτης Εργαστηρίου Περιγραφικής Ανατομικής.
-Απρίλιος 2007: Λέκτορας Περιγραφικής Ανατομικής.
-Σεπτεμβριος 2008: υπευθυνος Ανδρολογικού ιατρείου Αττικού Νοσοκομείου.
5. Οργανωτικό, διοικητικό και ευρύτερο επιστημονικό έργο.
Διατέλεσα και διατελώ μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών (Ουρολογική Εταιρεία, Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων, EAU, Endourological Society, GMC, European Society of Sexual Medicine (ESSM), International Society of Sexual Medicine (ISSM)), καθώς και συλλόγων (ΣΦΙΑ, Ειδικευομένων Ιατρών Μεσσηνίας, ΣΕΙΑΠ), μέλος Επιστημονικών Επιτροπών Νοσοκομείων (ΓΝΝ Κυπαρισσίας, ΓΠΝ Σισμανογλείου). Επίσης διατέλεσα μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής, μέλος Επιτροπής Εκπαίδευσης του Κ.Ε.ΣΥ, μέλος τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής Ειδικευομένων Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και εκπρόσωπος των Ειδικευόμενων Ελλήνων Ουρολόγων στην ESRU.
Υπό τις ιδιότητες αυτές οργάνωσα ημερίδες, έδωσα ομιλίες, συμμετείχα στην εκπόνηση νομοσχεδίων και συνέβαλα στην πραγματοποίηση ερευνών για τη βελτίωση της ιατρικής εκπαίδευσης.
Διατέλεσα Αρχισυντάκτης του περιοδικού Έλληνας Ουρολόγος, επίσημη έκδοση της Επαγγελματικής Ένωσης Ουρολόγων Ελλάδος.

6. Ερευνητικό, συγγραφικό και συντακτικό έργο.

Ερευνητικό: Έρευνα σχετικά με την αντιμετώπιση της λιθίασης και της επίδράσης στην αρτηριακή πίεση (Διδακτορική Διατριβή), σε χειρουργικές τεχνικές, στην ποιότητα ζωής των Ουρολογικών ασθενών, κλινικοεργαστηριακή έρευνα για τη χρησιμότητα δεικτών όπως p53, CD44, CA 125, EMA στους καρκίνου του προστάτη και του νεφρού. Αντίστοιχες δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.
Έρευνα στο Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής σχετικά με τους κρεμαστήρες συνδέσμους του πέους. Ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Δημοσίευση σε διεθνές περιοδικό.
Επίσης διατέλεσα αρχισυντάκτης του περιοδικού Έλληνας Ουρολόγος, επίσημη έκδοση της Επαγγελματικής Ένωσης Ουρολόγων Ελλάδος.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ: 27
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ: 2
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ: Συμμετοχή σε 2 βιβλία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: 29
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: 41
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ-ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ: 13
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 3