Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Λαζάνια με κιμά και λαχανικά


Τι έχουμε:

12  φύλλα λαζάνια
200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
3 καρότα
3 κολοκυθάκια
2 σέλερι
2 ντομάτες



2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1/2 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι

4 ατομικά σκεύη για φούρνο

Συνοδεύουμε με:
σαλάτα


Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα σέλερι. Στη συνέχεια τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τα σέλερι και τα σοτάρουμε, έως ότου μαλακώσουν. Κατόπιν ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα, έως ότου ασπρίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, 2 φλιτζάνια νερό, το αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα ατομικό σκεύος για φούρνο βάζουμε 1 φύλλο λαζάνι. Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα 2 κουταλιές από το μείγμα με τα λαχανικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με 1 φύλλο λαζάνι.

Επαναλαμβάνουμε στα υπόλοιπα σκέυη, έως ότου τελειώσουν τα υλικά. Περιχύνουμε κάθε ατομικό σκεύος με 1/3 του φλιτζανιού νερό, τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.

Βγάζουμε τα ατομικά σκεύη από το φούρνο και σερβίρουμε από 1 σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με σαλάτα.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet