Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Φακές κοκκινιστές

 


 

Τι έχουμε:
400 γραμ. φακές
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές λάδι ελιάς

1 κουταλάκι ρίγανη, τριμμένη
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι

Συνοδεύουμε με:
ψωμί ολικής αλέσεως


Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις φακές και τις μουλιάζουμε για 1 ώρα σε ένα μπολ με νερό.

Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό μέσα σε αυτό. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό. Τις βράζουμε για 2-3 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 1 λίτρο βραστό νερό, το κρεμμύδι τριμμένο, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, το φύλλο δάφνης και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30-35 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το λάδι, τη ρίγανη, το αλάτι, πιπέρι και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου άλλα 10 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν οι φακές.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε τις σκελίδες σκόρδου, το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε 1 1/2 φλιτζάνι φακές σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με 1 κομμάτι φέτα και 1 φέτα ψωμιού.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet