Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Πιτσάκια μαργαρίτα

 

Τι έχουμε:

Για τη ζύμη:
2 φλιτζ. αλεύρι
1 1/2 κουταλιά ξερή μαγιά
1 φλιτζ. χλιαρό νερό
στη μύτη από το κουταλάκι ζάχαρη
στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι


Για τη γέμιση:
4 κουταλιές τυρί με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
4 φέτες γαλοπούλα βραστή
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
1 κουταλάκι ρίγανη, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 λαδόκολλα

Συνοδεύουμε με:
σαλάτα

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί και τα αφήνουμε σκεπασμένα με υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας για περίπου 10 λεπτά.

Κατόπιν σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια μικρή λακκουβίτσα, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, το αλάτι και ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Τη σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στη συνέχεια την ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας για 30 λεπτά ακόμα.

Εν τω μεταξύ χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τη ντομάτα, τη ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τη βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Στη συνέχεια την ξεφλουδίζουμε και την τρίβουμε.

Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε ροδέλες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτά ατομικά στρογγυλά φύλλα.

Απλώνουμε πάνω από κάθε κομμάτι ζύμης 1 κουταλιά από την τριμμένη ντομάτα, πασπαλίζουμε με ρίγανη, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω μία φέτα ζαμπόν, πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά τυρί και τοποθετούμε 1-2 ροδέλες πιπέριας από πάνω.

Βάζουμε τα πιτσάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, έως ότου λιώσει το τυρί και ροδίσει η ζύμη.

Σερβίρουμε 1 πιτσάκι σε κάθε άτομο συνοδεύοντας με σαλάτα.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet