Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Χοιρινό με φρούτα

Γευστικός συνδυασμός, φρούτων με χοιρινό…


Υλικά

•    2,5 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
•    3 κιλά μικρές πατάτες στρογγυλές
•    3 πορτοκάλια
•    1/2 κιλό δαμάσκηνα
•    1/4 του ποτηριού κονιάκ
•    1 σκόρδο
•    3 κουταλιές καυτερή μουστάρδα
•    3 μανταρίνια
•    Αλάτι
•    Πιπέρι

Εκτέλεση:


Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε σε διάφορα σημεία, βάζουμε μέσα σκόρδο και φλούδες μανταρινιού ψιλοκομμένα, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με την μισή μουστάρδα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα.

1. Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις βάζουμε στο ταψί, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια), περιχύνουμε το φαγητό μας με τον χυμό των πορτοκαλιών και των μανταρινιών, ρίχνουμε το κονιάκ και την υπόλοιπη μουστάρδα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό μας σε χαμηλό φούρνο για 6 ώρες περίπου,
3. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet