Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Λυθρίνια σχάρας στον ατμό

Τι έχουμε:

4 λυθρίνια (περίπου 150 γραμ. το  ένα)

2 ντομάτες

3 κουταλιές λάδι ελιάς

στη μύτη από το κουταλάκι ρίγανη, τριμμένη

στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι

στη μύτη από το κουταλάκι πιπέρι

 

 

 

 

Συνοδεύουμε με:

Σαλάτα

 

Τι κάνουμε:

 

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

 

Πλένουμε τα λυθρίνια, τα στραγγίζουμε, τα αλείφουμε με το λάδι από το μπολάκι και στη συνέχεια τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα.

 

Χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις  ντομάτες, τις  ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις  βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις  ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.

 

Σε ένα ταψί ρίχνουμε 4 φλιτζάνια νερό, τις ντομάτες και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο μία θέση κάτω από το κέντρο του φούρνου. Τοποθετούμε τη σχάρα με τα λυθρίνια πάνω από το ταψί με τις ντομάτες και τα ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά.

 

Σερβίρουμε από 1 λυθρίνι σε κάθε άτομο συνοδεύοντάς το με σαλάτα.

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet